Full fart på kollo!

Ja, här har det inte uppdaterats på ett tag, det ber vi om ursäkt om men det beror mest på att vi har hittat på en himla massa roliga saker och det är ju positivt.
Överlag så har vi fått en fantastisk grupp ungar med väldigt få konflikter eller andra problem som kan komma med att sätta ihop så många ungdomar på en ganska liten plats.
Solen har äntligen kommit till Kinnagården också så vi är och badar varje dag och hänger på stranden där vi badar, solar och fiskar krabbor.
Vi har tagit en massa kort också men de får vi lägga upp en annan gång när vi har mer tid. 

Dag 2

Tjenana!

Dagen har varit varm och ledarna är de som slarvat mest med solkrämen, men glada är vi :). Saker man kan göra på kollo:
- Lerinpackning på stranden
- Äta senap och glass
- Rita ledare i ansiktet
- Se på finkulturell teater med vår fine regissör Niels von Sweinberg auf Vidersen
        

Tack o hej

Efterrätt

Efter maten fick barnen/unngdomarna lite efterrätt, glass. Den som ville ha en andra portion fick gärna det, förutsatt att han/hon hade senap på glassen. Den lycklige/olycklige blev Vilhelm!

  
Minen efter en sked glass med senap, härligt eller hur! =)
Glassigt värre! Nu ska alla utom Viktor och Malin ner till havet, simma lugnt så  hörs vi snart igen!

Kollo 2 dag 1

Hejhej!

De få timmar kvällen erbjöd blev packade med skoj. När föräldrarna dragit sig tillbaka blev det en snabb genomgång av vad som gäller på kollo men ganska snabbt tog vi på oss badkläderna och gick ner mot skattkammarön och tog på oss ett kvällsdopp. Vädret var fint och barn och ledare glada :-). När vi kom hem väntade kvällsmat och därefter en stund fri lek. Efter det visades kollodansen upp följt av ledardart. Varje kväll kommer en pil kastas mot en tavla där ledarnas namn står. Den träffade blir utsatt för något mindre trevligt. Idag blev det Alex som fick 39 klädnypor i nyllet. Kvällen avslutades med Bert och nu ligger barnen och "sover".

     

Barnen har anlänt

Halloj!

Det var ett tag sedan vi uppdaterade bloggen men nu är det hög tid och bättring lovas. Vi har skickade hem våra fantastiska barn från kollo 1 i fredags och tackar alla föräldrar för förtroendet. Idag glädjs vi åt ännu en kull barn till kollo 2 som vi hoppas få minst lika roliga veckor med.



Liseberg 22/6

Ojoj! Nu var det ett tag sen vi bloggade! Idag har vi varit på Liseberg, mycket åkande blev det för barnen.
Dagen började med lite geocaching, skattjakt med GPS. Det var en av få gånger som jag sett alla barn vara så energiska och uppspelta över en aktivitet, och kul hade vi! 3 behållare fann vi och i en av dom lämnade vi en kollostjärna där alla hade skrivit sina namn.
Sen var det Liseberg som gällde! Barnen var överenergiska... Dagens utmaning, Atmosfear! Några var vi som vågade åka.

kväll på kollogården...

kvällen lägger sig över kollogården. i soffan sitter tre rejält förkylda ledare och snyter ikapp. soffbordet består just nu av tekoppar och snytpapper. nu laddar vi inför lisebergsresan imon. men vi ska sitta uppe ännu ett tag för att se om inte plåstermannen kanske kommer på besök inatt;)

Tisdag

Tjaba tjena hallo!

Dagens aktiviteter haft kalastema då vi firar Mohammeds födelsedag. Även Casper och Christian som fyllt år under kollot firar vi lite extra denna dag. Vi har lekt flörtleken, hela havet stormar, limbo och mycket mer. Till middag blev det hamburgertallrik med blåbärspaj som efterrätt. Ett kalas är inte ett kalas utan fiskedamm så nu sitter ett gäng nöjda kollobarn med var sin godispåse och tittar på Sunes sommar.

   

Överraskningskaka

På föräldradagen var det bakning på schemat och här kommer lite bilder från det!
En rejäl skåpsrensning krävdes för att få ihop rätt ingredienser till "Materia 2"
Emil och Petra gjorde chokladbollar istället
Otroligt engagerade i att få chansen att plåga sina ledare...
Det slutade med att Filippa blev vald att smaka eländet också men konstigt nog tog nog smakerna ut varandra lite för den smakade ingenting av allt gegg som var i. Lika bra det kanske?

Kollohemligheter

Ja, det händer ju ganska mycket som vi ledare inte får veta så klart. Det är ju liksom halva kollo att hitta på en massa bus. Igår var det ett himla lappskickande vid läggdags där ledarna fick springa mellan rummen som bara den.
Tyvärr var de nog lite väl trötta när allt kom omkring så (vad vi vet) blev det ingenting. Och vi misstänker att de inte tycker att det här är helt ok att publicera på bloggen men förhoppningsvis är de tillräckligt långt borta när de väl får se det;)

Måndag på kollo

Igår var vi minsann iväg på roligheter! Eftersom vi inte kan bada hos oss stack vi iväg till Apelviken för att surfa. Vi åkte iväg hela gänget (ja, varenda ledare ville så klart vara med!) och kom fram till Surfarstället där vi fick varsin våtdräkt och flytväst att byta om till och efter det var det dags att ge sig iväg till vattnet.
Ett laddat kollogäng
"Stranden ligger ditåt"
Den duktiga personalen som hjälpte oss
Här fick vi träna på att hoppa upp och ner innan vi fick gå ner i vattnet.
Ja, så här såg det nog ut större delen av tiden för helt ärligt stod inte någon av oss upp mer än någon sekund men roligt var det!

Vad händer mer på kollo då?


Vi har, som ni kanske redan märkt, inte så fint väder så idag blev det inte det vi hade tänkt. Geocaching stod på schemat men eftersom elektronisk utrustning krävs ville vi inte gå ut och förstöra den. Men så fort det blir fint väder tar vi en tur runt halvön och letar efter behållare gömda i skog, jord eller varför inte en stolpe? Istället blev det pussel, spel och planering inför talangjakten senare i veckan!
Malin färgar Petras hår, barnen leker och här sitter vi och bloggar. Vi vill passa på säga stort grattis till Casper som dagen till ära fyller hela 10 år!

Vi har samlats här idag...


Igår var det ju föräldradag så dagen blev inte som vanligt direkt när de flesta barnen tog en liten kollopaus för att hänga med familjen istället. Vi som var kvar bakade chokladbollar till en överraskning som barnen inte visste vad det var. De kokade även ihop en liten kaka, "Materia 2" som skulle vara till kvällens ledardart. Ingredienser var t.ex. mjöl, senap, salt, kokos, ägg, ketchup m.m. som vinnaren (eller förloraren, beroende på hur man ser det...) skulle få smaka. Casper och Ebba gjorde ett strålande jobb med bakandet! När alla barnen var tillbaka åt vi lite middag och sen fick de order om att klä på sig sina finaste kläder och samlas vid bilarna. Ledarna var också jättefina. Vi åkte bort till Varbergs fästning och när vi skulle gå runt och titta försvann några av ledarna. Efter ett varv runt fästningen där vi tittade på utsikten och spanade efter invaderande danskar kom vi tillbaka till ursprungsplatsen och där står Alex och ser ut som en präst med sittdynor utlagda framför sig. Vi har även fått finbesök av kolloledar-Ante som var föreståndare förra året och med honom kom även hans flickvän och bebis. Vi satte oss och sen började Petra sjunga bröllopsmarchen!



Ut genom en port kommer Malin i vit, fin klänning och Mohammed i fluga och jeans! Tänk att alla kollobarn har missat att de var ihop! Eller? De vandrade upp för altargången fram till "prästen" och så började det. Folk som gick förbi (t.ex. tyska turister) stannade och tittade och det var himla fint!



Knappt ett öga var torrt






Allting avslutades så klart med den obligatoriska bröllopskyssen!




Vi kastade ris på det nygifta paret och efter det åt vi chokladbollar och drack bubbel men nu tog bilderna slut.

Så får vi hoppas att de lever lyckliga i alla sina kollodagar!

Dagens citat

Detta inlägg tillägnas Jonny som stod för dagens citat.
Jonny lassade upp en stor porttion lasange och var väldigt nöjd med hur den smakade. Han gjorde klart för oss att han skulle ta en porttion till vilket vi undrade om han verkligen skulle ta. Vi fick det självklara svaret:

"Jag är inte så tjock utanpå men innuti är jag tjock". 

Tack Jonny för att du förgyllde vår dag :-)


Dag 7

Hello alla goa!!

Idag lämnade enveckasbarnen oss och vi vill tacka Johanna, Emma och Vendela för en fantastisk vecka och önska er en fortsatt skön sommar. Innan lunch blev det skattjakt med olika uppgifter och under eftermiddagen väntade lammsafari. När vi efter några avstickare äntligen hittade fram till Östragårds fårfarm satte vi oss i vagnar efter en traktor och hängde med vår käre bonde till grönmarkerna. Det regnade lite men det var bara mysigt när det smattrade mot de ombyggda hölasvagnarna. Vi fick se många spännande saker bl a en ko som bajsade men också en vallhund som vallade in fåren. Det regnade dock även när vi klev ur vagnarna så efter turen satte vi oss i våra fordon och åkte hem till den väntande lasangen. Kvällen avslutades med filmen Megamind innan det var läggdags.

Tack för oss idag :-)

       


Dag 6 Disco!!!!

Igår var  det sista kvällen för enveckasbarnen vilket självklart avlutades med disco och stjärncermoni. Det var fullt ös på dansgolvet och alla fick in rörelserna till "kollodansen". Tidigare på dagen hade Malin improvisationsteater med barnen som var fantastiska på att ta för sig på scen. Eftermiddagen bjöd på en god pysselstund då vädret inte erbjöd så mycket utelek. På kvällen under discot fick Mohammed ta på sig kvällens ledardart, vilket innebar att han skulle proppa munnen full av marshmellows och sedan försöka säga kinnagården.

       

Kollolektion

Med både föreståndare och vice föreståndare från djupaste Småland (typ) blir det så klart med jämna mellanrum träning på ord och uttryck. Dagens lektion tog vi vid middagen...

Dag 5

hejsan svejsan!! dag fem börjar gå mot sitt slut. idag började vi dagen nere vid havet vid skattkammarön, med bad och krabbfiske. vädret har varit väldigt fint så det var härligt att sola och bada. i eftermiddags åkte vi kana på presening med massa vatten och såpa. och sen tog ledarna tillfället i akt att busa lite med barnen. dom startade vattenkrig.  alex och viktor hade klättrat upp på taket och kastade ner massa vattenballonger. efter kvällsmat hade vi spagettitävling. vem kan bygga högst spagettitorn med en marchmallows på toppen utan att det rasar?ledardarten kom som vanligt på kvällen och ikväll var det Petras tur att bli utsatt, och hon blev utsatt för grötkastning. vi fick kasta massa havregrynsgröt på henne och kletigt blev det. dagen slutade med dusch och läsning ur Bert. nu börjar lugnet lägga sig över gården och imon väntar en ny dag. godnatt på er!!

                  

Liseberg

Hej!

Igår var det som sagt liseberg för enveckasbarnen och Vendela, Emma och Johanna är riktigt nöjda. Här kommer en liten återberättelse av resan. Vi åkte från kinnagården efter lunch och var på liseberg vid ca 14.30. Dagens första åk blev jukebox som blev en återkommande attraktion. Det blev karuseller fram till femtiden då vi åt en god pastasallad med kyckling. Efter det blev det kaninresan sedan 3D bio som földes av mer karuseller. Sista åket gjordes kl. 22.00 och sedan åkte vi åter mot kinnagården.

Alla tjejerna var riktigt modiga och här kommer lite personliga intryck efter dagen:

Vendela: Kanonen, Balder, Flumriden och Lisebergsbanan var de bästa åken.

Emma: Lisebergsbanan och Flumriden var rolig.

Johanna: Ballder och Lisebergsbanan var bäst.

     

Som ni ser var ledarna lite trötta men vi hade också en bra dag :-)

Lisebergsdamerna

Alla ledare sitter uppe nu och väntar på Emma, Vendela och Johanna som har varit på Liseberg nästan hela dagen tillsammans med Alexander och Malin. De borde ramla in när som helst och vara helt utmattade av allt åkande! Självklart är det superkul med Liseberg men tråkigt att de snart ska åka hem.
Nu börjar det lugna sig i det sista rummet också, då kan vi ledare också snart krypa i säng :)
Sov gott!
/kolloledarna

Fortsättning på dagen...

Va roligt med lite kommentarer! Vi kommer att vidarebefodra dem så fort barnen kommer upp imorgon!
Eftersom vi fortfarande har lite trist väder här har vi fortfarande inte varit på stranden så efter vi hade plågat färdigt Viktor och käkat lunch stack vi iväg en stund till torget i Varberg där det var lite marknad. Ja, marknadsstånden var väl inte så intressanta, däremot godisaffären!
Efter det var det full rulle med tatueringar (det finns nog inte en enda hel tuschpenna kvar på hela gården nu) men efter det var det frågor om alla ledarna som barnen fick svara på i olika lag. Har Mohammed en säl? Är Petra verkligen bäst på fotboll? Är bananer Alex favoritfrukt?
Många frågor blev det och allt slutade med en kort brännbollsmatch (vi höll på ända tills Casper fick in fullträffen upp i träden så att bollen inte kom ner igen).
Tack för idag!

Skriv gärna kommentarer :-)

Ni får gärna lägga in en kommentar när ni läst ett inlägg med en liten hälsning eller feedback på vad som händer. Personliga hälsningar meddelas med glädje till barnen :-)


Dag 4 Ledardart

Hej svejs!

Elias har idag fått ordet och skriver här ett inlägg om förmiddagen. Idag har vi suttit och tatuerat oss med tuschpennor t ex ett hjärta. Det har varit väldigt god mat här på kollot. Jag och Ebba vaknade idag upp med svarta streck på kinden, ledarna misstänker Olga men jag håller inte riktigt med. På dagens ledardart blev det Viktor som blev träffad av pilen. Det hela slutade med att han blev väldigt blöt :-).

Elias, Vendela och Emma skickar här en personlig hälsning hem och till alla andra som läser

     

dag 3

Mycket tävling och samarbetsövningar på gång. idag började vi dagen med olympiska spelen, där fanns bl.a irländsk julafton och äggkastning med. det avslutades med den berömda och otroligt roliga tävlingen KPT (kottplockartävling). eftermiddagen bestod av en liten utflyck med fika och brännboll. ikväll har vi även haft en mycket händelserik kväll. först fick vi träffa en ny medlem på kollot, Mojjo en liten grön flodhäst som kommer från berlin som nu kommer bli vår maskot så länge vi är här på Kinnakollot. kvällens ledardart föll på alexander. då fick alla tio sekunder på sig att måla på hans ansikte, och fint blev det:) kvällen avslutades med film. imorgon väntar nya äventyr.
 


Dag 2

Hej alla nyfikna!

Igår var det lite strul med dator och bilder så vi kunde inte uppdatera men självklart ska ni få er en titt på även denna dag även om den är lite sen.

Förmiddagen innehöll olika sammarbetsövningar och barnen visade stort kunnande i att hjälpa varandra. Efter lunch var det dags för ett besök i piratbukten för bad och krabbfiske, molnen såg lite gråa ut men vi tågade gemensamt ner. Efter ett tag kom lite regnstänk och en del gick tillbaka men kvar blev några tappra krabbfiskare. På kvällen blev det ledarspex och den återkommande ledardarten. Ledardart innebär att ett barn får kasta en pil mot piltavlan där ledarnas namn är upphängda, den ledare som pilen pekar på blir utsatt för en rolighet. För kvällen blev det Malin! Mycket skoj och skratt fick avsluta dagen.

Tack och hej leverpastej (vi läser även Bert :-D)

     

Mohammed

Hej, jag heter Mohammed, gillar idrott, har en hund. Har precis tagit studenten
Ålder: 18 (snart 19)
Bor: Kinna
Intressen: Basket, fotboll, alpint
Udda intresse: Jonglera, cirkus
Angående kollo: Detta blir mitt tredje kollo

hej! jag heter Petra Nilsson

Ålder:22

Bor:
göteborg
Intresse:
sång, dans och teater
Udda intresse:
galen i att pyssla av olika slag
Angående kollo:
det här är mitt första år att jobba på kinnakollot och jag ser fram emot en grymt bra sommar med alla barnen.


Hoppsan!

Det är en hel del diskussioner om rumsindelningen i början men vissa barn tar saken i egna händer och löser problemen på egen hand...

Dag 1

Ja, så kom äntligen barnen och det var ett himla liv ett tag! Men sen åkte alla föräldrar och syskon hem så då blev det lite ordning igen:)
När vi hade stökat färdigt, käkat kycklingsallad och pratat lite regler tog vi en sväng till en av våra badplatser (den som vi precis innan döpte om till Skattkammarön) för att ta ett kvällsdopp och kolla läget.

Det var jättehärligt vid vattnet och i alla fall hälften var i och badade och det var jättevarmt enligt de flesta och iskallt enligt några andra (t.ex. ledar-Alex och Vilhelm)
Alla var inte med och badade, Anton var kvar på gården och byggde korthus.
Inte dåligt va!?!
En trevlig första dag på kollo och nu är alla ledare helt utmattade men det är så klart inte barnen. Nej, de gör sitt bästa för att få ut så mycket av möjligt av kollo, även nattetid...
Tack och hej!

Snart kommer barnen!

Nu ska snart alla ledare vara uppe och igång igen för idag kommer ju första gänget kollobarn! Oj så roligt det ska bli! Solen skiner redan och vi har massvis med småsaker att fixa med nu. Vad ska vi göra i kväll t.ex. Leka? Bada? Äta lite god kvällsmat? Ja, allting tror vi så klart så fort det första stöket har lagt sig.
Igår packade vi upp en hel massa leksaker (och provlekte dem så att vi vet att de fungerar!), delade in alla rummen, sorterade medicinskåpet, bäddade alla sängar och packade upp våra egna grejer.
Det vi längtar efter mest är ju så klart att alla barnen ska komma för det är då allt det roliga börjar. Vi längtar efter att få träffa alla gamla kollobarn och lära känna alla nya som är här för första gången i sommar.
Nä, nu är det dags att gå!
Vi ses i eftermiddag!!
(ja, första gänget då, resten av er får vi träffa om två veckor!)
/Kolloledarna

Kvällspromenad

Hej!

Efter att ha spelat två svettiga matcher med kubb och brännboll bestämde vi oss för att gå en härlig kvällspromenad. Det blev en sväng till piratbukten där kontrollerade att det fanns gott om krabbor för kommande krabbfiske.

      

Viktor

&gHej Jag heter Viktor och jag är lekledare här i sommar.
Det är min första sommar här, men har jobbat med barn och ungdomar tidigare i 4H.

Ålder: 17 (snart 18)

Bor: Örby

t;Intresse: Bugg, 4H

Udda intresse: Badar så fort isen har försvunnit, löser rubik's kup på ca 90 sek.


Koshar

Tja jag hetar Koshar och är lekledare. :)


Ålder:19

Bor:Skene

Intresse:Basket och fotboll

Udda intresse:Michael Jacksson freak

Ang kollo:Första året som lekledare, men vart här som barn en sommar på stora kollot.




Malin

Hej Malin heter jag och jag är lekledare här på kollo.



Ålder:22

Bor:Kinna

Intresse:Teater, sång och dans.

Udda intresse: Köra gamla bilar.

Angående kollo: Jag har själv vart på kollo när jag va barn. En sommar på Lilla kollot och två sommrar på stora kollot. Det känns helt fantastikt att få spendera en sommar till här :)


Filippa

Hej hej!

Jag heter Filippa och det är jag som är föreståndare här i sommar. Det innebär, förutom att jag är lekledare som alla de andra, att jag ska ha lite mer ansvar och hålla koll på papper och grejer.

Ålder: 23

Bor: i lilla Emmaboda (ungefär på andra sidan Sverige)

Intresse: rida på ridskola, bada (det bästa jag vet!) och vara ute 

Udda intresse: läsa Utvandrarna

Angående kollo: det här är min andra sommar på kollo och det ska bli superroligt! Det ska bli spännande att vara föreståndare för första gången men med tanke på hur trevlig resten av personalen är kommer det att gå toppenbra. Nu längtar vi bara efter att få träffa alla barnen som kommer!



Jag ser lite trött ut på bilden men det är bara för att Alexander och jag har varit på Gekås och handlat leksaker och andra roligheter till kollo hela kvällen!



Vi ses!

Alexander

Hej, det är jag som är Alexander! Under sommaren kommer jag jobba på kollo som vice föreståndere. Här kommer lite smått och gott om mig:

Namn: Alexander Hjertberg

Ålder: 24 år

Bor: I en fin lägenhet i Växjö

Intresse: Nästan allt inom idrott, leka, pussla, äta god mat och bygga sandslott

Udda intresse: Samlar på hockeybilder :-)

Angående kollo: Detta blir min tredje sommar på kinnagården och ser fram mot att träffa både gamla och nya kollobarn.






RSS 2.0